Online Banenmarkt

Omoda

Dat succesverhaal begint bijna 150 jaar geleden met schoenen die met paard en wagen worden thuisbezorgd. Vandaag zijn we bij het hoofdstuk waar Omoda een bedrijf met ruim 600 medewerkers is dat op grote schaal meetelt. Dat doen we door met onze winkels, dynamisch distributiecentrum, webshops in meer dan vijf landen en het Zeeuwse hoofdkantoor iedere dag een stap extra te zetten. En we zijn er nog niet. Zet jij met ons de volgende stap? 

Omoda

Top 5 vacatures

Ben jij helemaal thuis in de wereld van programmeren, zie jij super snel verbanden tussen systemen en vind jij gemakkelijk je weg in nieuwe technieken? Wie weet ben jij dan onze nieuwe software engineer! 

Jouw werkzaamheden

Als Software Engineer ben je verantwoordelijk voor nieuwe & innovatieve functionaliteiten in onze systemen om in te kunnen blijven spelen op de dynamische Retail omgeving. Hierbij heb je te maken met de gehele keten van Omoda, van logistiek tot klantenservice. Alle systemen en koppelingen ken je door en door en met veel aandacht en plezier bouw je aan nieuwe technieken. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • het ontwikkelen, bouwen en implementeren van nieuwe functionaliteiten in onze software; 
 • aanpassen van (verouderde) koppelingen naar nieuwe technieken;
 • meedenken in functionele- en technische productontwikkeling; 
 • adviseren en inspireren van collega’s en nauw samenwerken met bureaus en andere partners. 

Functie-eisen

 • je hebt een IT-opleiding afgerond op HBO niveau; 
 • je hebt aantoonbare werkervaring als software ontwikkelaar; 
 • je hebt ervaring met webapplicaties, HTML, Javascript en CSS;
 • je bent ervaren in PHP, Java of andere programmeertalen en bent in staat om nieuwe technieken snel eigen te maken;
 • ervaring met webshops/ e- commerce is een pré;
 • je werkt graag en goed samen met je collega’s in het IT-team; 
 • je pakt zelfstandig taken op en neemt hier ook verantwoordelijkheid voor. 

Team IT

Het IT team van Omoda bestaat uit zo’n 14 enthousiaste, gedreven IT professionals. Het is een open en ondernemend team dat voor elkaar klaar staat. Naast het harde werken maken zij in de pauze graag tijd voor een rondje in de buitenlucht of een potje tafelvoetbal. Daag jij hen uit? 

Lees snel verder!

Schrijf jij dolgraag blogs en andere teksten en ben jij een echte creatieveling?

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Is schrijven jouw middle name? Mooi, want dan ben jij een match voor onze contentmarketeers. Zij zijn verantwoordelijk voor al het creatieve online en offline schrijfwerk bij Omoda. Denk: ideeën voor originele blogs verzamelen én schrijven, inspirerende video's maken of een pakkende quote voor een flyer perfect afleveren. En vergeet die flinke dosis liefde voor fashion en schoenen niet, want it's all about shoes bij Omoda.

Als stagiair content ga jij je, hoe kan het ook anders, helemaal verdiepen in de content van Omoda. Je leert teksten schrijven voor verschillende doeleindes en gaat out of the box meedenken met de blogplanning om de tofste onderwerpen en interessantste zaken boven water te krijgen. Daarnaast gaan we flink brainstormen over andere toffe vormen van content, waaronder video. Uiteraard stoei jij mee in de creative processen hiervan. Naast het schrijven van allerhande teksten zorg jij er ook voor dat ze online komen. Daarnaast houd jij je ook bezig met de fotografiebeelden voor de blogs. Je helpt mee met het voorbereiden van deze shoots en gaat aan de slag met de beelden in Photoshop. Je ziet het al, een dag van een stagiair content is allesbehalve saai! 

Verder hou jij je bezig met: 

 • onderzoek doen naar de laatste trends op het gebied van fashion én contentmarketing; 
 • het up-to-date houden en verbeteren van ons contentarchief;
 • brainstormen over nieuwe contentideeën. 

Het betreft een stage van minimaal 4 maanden waarbij je vooral zult werken vanuit het hoofdkantoor in Zierikzee.

Functie-eisen

 • je bent een perfectionistische taaltovenaar en dompelt jezelf graag onder in teksten;
 • je bent creatief en houdt van aanpakken;
 • je kunt goed zelfstandig werken en neemt eigen initiatief;
 • je volgt een mbo niveau 4-, hbo- of wo-opleiding in de richting marketing & communicatie.

Team Marketing

Het marketing team van Omoda bestaat uit zo’n 30 enthousiaste, ondernemende medewerkers. Het is een open en fijn team om in te werken. Ondernemerschap, ruimte om je te ontwikkelen en een luisterend oor voor jouw originele ideeën beschrijven het karakter van ons team. Kom jij ons versterken?

Stageprogramma Omoda Talents

Jij zal onderdeel uit gaan maken van het gave stageprogramma Omoda Talents! Dit is hét programma voor alle oud-, huidige- en komende stagiairs, waarin je gedurende de looptijd van je stage gaat werken aan één of meerdere projecten met andere stagiairs. Hierdoor krijg je meerdere aspecten van de organisatie mee. Daarnaast worden er toffe en leerzame events georganiseerd om een stagiair community te vormen. Je kan denken aan evenementen zoals gezellige borrels, lunches en een bootcamp.

Ben jij een SEO-specialist die niet terugdeinst voor een rol in de competitieve (online) fashionretail? 

Gaat je hart sneller kloppen van het uitzetten én realiseren van SEO-strategieën, waarmee je niet alleen producten, maar ook Omoda als merk en onze fysieke winkels optimaal vind- en zichtbaar maakt? Wil je meer dan alleen zoekwoordonderzoeken maken en rankings checken? Sluit je dan aan bij ons bestaande team van SEO-pro’s – door van elkaar te leren, versterken we elkaar en helpen we onze Europese e-commerce-websites naar de top!

Wat ga je doen? 

Jij staat samen met ons huidige team van SEO-specialisten vooraan in de strijd om onze sites op alle mogelijk SEO-aspecten te verbeteren. Denk aan contentmarketing, GMB-optimalisatie, technische SEO, crawling en indexatie, pagespeed en web-vitals, interne linking, image SEO, authority-, entity- en linkbuilding en alles wat er niet in dit rijtje staat waarvan jij denkt dat het waarde toevoegt voor onze klanten én impact heeft op ons resultaat.


Je hebt vrijwel alle belangrijke tools en middelen ter beschikking om onze vindbaarheid te analyseren, te verbeteren en de impact ervan meetbaar te maken. Handig, want je bent niet vies van een beetje ambitie. Naast de reeds bestaande roadmap ga je namelijk zelf actief op zoek naar verbeterpunten en manieren waarmee we met SEO impact kunnen uitoefenen. Hier stel je plannen voor op, waarvoor je uiteraard de mogelijke impact op rankings en omzet hebt doorberekend. Kortom, je durft de SEO-kar te trekken.


Samen met het team en onze ontwikkelaars creëer, test en begeleid je technische SEO-tickets welke bijdragen aan de vindbaarheid van al onze domeinen. Je neemt het voortouw in projecten waar SEO gewaarborgd moet worden en waar meerdere stakeholders betrokken zijn. Samen met je teamgenoten sta je voor SEO als kanaal, maar verlies je ons merk en onze klantenervaring nooit uit het oog.

Wat vragen we van jou? 

 • jij hebt een sterk analytisch vermogen;
 • je stuurt graag aan op basis van KPI’s;
 • je bent een nieuwsgierig, ondernemend type met commercieel inzicht;
 • je kunt goed samenwerken;
 • je hebt een klantgerichte en flexibele instelling;
 • je bent niet bang voor technische SEO;
 • woorden als cross domain canonical, href lang tags en page rendering schrikken jou niet af;
 • als jij een crawlrapport bekijkt, filter jij het laaghangende fruit en bijbehorende actiepunten er direct uit;
 • je SEO-kennis is van hoog niveau en je houdt dit scherp up-to-date.

Team Marketing

Je komt te werken binnen het marketingteam van Omoda, wat bestaat uit zo’n 30 jonge, enthousiaste medewerkers. Het is een open en fijn team om in te werken. Ondernemerschap, ruimte om je te ontwikkelen en een luisterend oor voor jouw originele ideeën beschrijven het karakter van ons team. Kom jij ons versterken?

Lees snel verder!

Zoek jij een nieuwe uitdaging waarbij je je leidinggevende skills kunt inzetten en een voorbeeldrol voor jouw team kunt vervullen?

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Jouw werkdag als assistent filiaalmanager bij Omoda zou er zo uit kunnen zien: Jouw dag begint met een lekkere kop koffie tijdens het klaarmaken voor de dagstart. Langzaam druppelt het team binnen. Jij bespreekt samen met het team kort de doelen van vandaag en geeft tools en inspiratie om die doelen te kunnen behalen. Met jouw input en enthousiasme zorg je ervoor dat het team kan shinen met als resultaat dat klanten met een tof item de deur uitlopen.

Inmiddels is de winkel geopend en langzaam wordt het drukker. Je voorziet een klant van een ultieme shopbeleving. Omoda heeft er hierna weer een nieuwe ambassadeur bij. Hierna komt er een collega naar je toe met een vraag over de verkoop van onderhoudsartikelen. Je coacht en geeft tips over hoe zij zaken een volgende keer anders aan kan pakken. Je bedenkt je dat je het weekrooster voor de komende weken nog verder moet uitwerken en kruipt achter je laptop. De rest van de dag ben je bezig geweest met het aansturen van het team. Je sluit de dag af met een kascontrole en evalueert hoe de dag is verlopen. Conclusie: je kijkt alweer uit naar morgen, wanneer je aan de slag gaat met leerpunten van vandaag.

Verder kun jij als assistent filiaalmanager het verschil maken in:

 • aansturen: door jouw leidinggevende skills wordt het team steeds zelfstandiger;
 • het overzicht bewaren: de winkel (en het magazijn) oogt netjes en je hebt overzicht in de productiviteit van het team;
 • klantervaring: je draagt pro actief ideeën aan om de klantervaring te verbeteren;
 • het houden van functionerings- en beoordelingsgesprekken;
 • inspireren: je hebt een inspirerende en motiverende voorbeeldrol richting het team.

Als assistent filiaalmanager bij Omoda Hellevoetsluis ben je minimaal 32 uur inzetbaar. Je vindt het daarnaast geen probleem om op koopavonden, zaterdagen en enkele feestdagen te werken. 

Functie-eisen

 • je hebt een mensgerichte benadering waarmee je het beste uit het team en uit een individu weet te halen; 
 • leidinggevende ervaring;
 • klantgerichtheid, je ziet het als een uitdaging de klant het naar de zin te maken;
 • sociale en communicatieve vaardigheden; 
 • ervaring met KPI’s is een pré;
 • je ziet continue verbeteringen en je ontvangt en geeft graag feedback; 
 • je houdt wel van wat beweging en het regelmatige traplopen is voor jou geen probleem;
 • je bent up to date over de ontwikkelingen in jouw vakgebied om klanten de juiste adviezen te geven.

Lees verder

 

Ga jij aan de slag als Salesforce Commerce Cloud Developer bij Omoda? Zie jij jezelf al als dé expert op het gebied van software binnen Omoda? Dan is deze functie jou misschien wel op het lijf geschreven!

Wat ga je doen?

Als Commerce Cloud developer ben jij een belangrijke schakel in het ontwerpen, onderhouden en optimaliseren van Commerce Cloud. Dit doe je samen met onze partners en collega’s in het E-Commerce team. Je bent bekend met hun doelen en werkt hierin strategisch mee. Je houdt van innovatie en intelligente oplossingen. Je vindt het daarom leuk om met de nieuwste en vooruitstrevende technieken te werken en experimenteert graag. Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan onder andere uit;

 • Doorontwikkelen en support in Commerce Cloud o.b.v. een strategische roadmap;
 • Je denkt mee in functionele- en technische productontwikkeling;
 • Je adviseert collega’s en werkt nauw samen met bureaus en andere partners.

Het betreft een fulltime functie, een combinatie van werken vanuit het hoofdkantoor in Zierikzee en vanuit huis is mogelijk.

Wat vragen we van jou?

 • Afgeronde en relevante bachelor- of master studie;
 • Je beschikt over, of bent bereid om een Commerce Cloud certificaat te halen;
 • Ervaren met Salesforce Commerce Cloud (voorheen Demandware), pipelines, scripts en ISML templates;
 • Sterk in het gebruiken API’s via o.a. XML en/of REST;
 • Sterk in (server side) JavaScript;
 • Kennis van HTML/CSS;
 • Ervaring met 3GL (third generation programming languages);
 • Gewend om te werken in agile projecten;
 • Vloeiend in Engels voor zowel spraak als schrift.

Lees snel verder!

Maak een afspraak

Bekijk hier alle vacatures!

Want of je nu net begint met werken en vol ideeën zit, of je jarenlange ervaring meeneemt om op ons los te laten; hier creëer je je eigen kansen én toekomst. Ook als je nog op school zit ben je welkom als collega. Want hoe mooi is het als je de kans krijgt om je stageplek of bijbaan om te zetten in een vast dienstverband? Samen werken we aan het ultieme doel: het perfecte paar schoenen vinden voor iedere klant. De beste service leveren zit tenslotte in ons DNA. 

Ben je gegrepen door het Omoda-verhaal en wil je onderdeel zijn van het volgende hoofdstuk? Solliciteer dan en vertel waarom je ons wilt komen versterken.

Maak een afspraak

Kies een beschikbare tijd

Woensdag 10 februari

Geen tijden beschikbaar.

Donderdag 11 februari

Geen tijden beschikbaar.

LMG strategie+creatie
UWV
Zeeuwse Vacaturebank.nl